Blog

Viva Las Vegas!

Inleiding

Na meerdere keren Oracle Open World te hebben bezocht, ben ik sinds een aantal jaren steeds meer geïnteresseerd geraakt in de Cloud-technologie. Niet primair SaaS-oplossingen waarbij een software-pakket op een cloud-omgeving draait, maar vooral in PaaS-oplossingen waarbij ontwikkel-platformen en applicatiecomponenten beschikbaar worden ‘bevrijd’ uit het knellende en gedateerde korset van de bedrijfsdatacentra en worden afgenomen uit het cloud-nirvana. En waar kun je je dan beter in verdiepen dan in de oplossingen van de marktleider op het gebied van infrastructuur- (IaaS) en platformoplossen (PaaS) in de cloud, Amazon Web Services?

Gelukkig is een belangrijke kernwaarden binnen SynTouch het bijhouden en delen van kennis, dus het bleek voor mij geen moeilijke opgave te zijn om dit jaar af te kunnen reizen naar AWS re:Invent in Las Vegas!

Wat een snoepwinkel

Gebaseerd op de bezoekersaantallen van Oracle Open World en re:Invent (60.000 resp. 43/000) is de eerste (nog) wel een maatje groter, maar de sessiecatalogus van re:Invent vind ik des te aansprekender, omdat deze veel technischer van insteek zijn.

Waar ik op Open World nog wel eens een probleem had om een interessante vulling voor een tijdslot te vinden, is dat voor re:Invent op papier nog geen enkel probleem, integendeel: voor ieder tijdslot zijn er verschillende alternatieven. Ook hier zijn verschillende soorten sessies, maar wat opvalt is dat de sessie-types ook technischer van aard en interactiever lijken te zijn dan alleen de gebruikelijke presentaties en workshop, met boot camps, chalk talks & demo sessies!

Inmiddels is de sessie-catalogus opgesteld en zijn er op dit moment maar liefst 1927 sessies ingepland! Dit zijn – gelukkig – niet allemaal verschillende sessies, want AWS heeft voorzien dat bepaalde sessies erg populair zijn. Of samenvallen met andere interessante sessies, of misschien logistiek lastiger te combineren zijn (AWS re:Invent is dit jaar verspreid over zeven verschillende locaties langs “The Strip” – loopafstand tot 55 minuten!) : voor deze sessies zijn “repeat” sessies ingepland.

Hiernaast is het ook mogelijk om sessies “virtueel” bij te wonen op een andere locatie, in de “overflow” room.

Plannen

Op dit moment kun je al in de sessie-catalogus aangeven dat je geïnteresseerd bent in bepaalde presentaties.

Hiernaast heb ik alvast met een zeldzame uiting van huisvlijt voor mijn interesses een spreadsheet-planning in elkaar gezet, waarop ik per dag een aantal interessante sessies heb genoteerd, met de tijdssloten, kleurcodering voor het soort sessie en de locatie (voor de logistiek). Van een echte planning is het nog niet gekomen, maar ik ben ook pas één iteratie ver in het planningsproces; ongetwijfeld volgt er dit weekend nog een tweede en misschien wel een derde iteratie door de sessie-catalogus!

Voorbereidingen

Als nieuwkomer bij re:Invent is het voor mij erg handig dat er een serie webinars is gemaakt door Annie Hancock (Head of Creative & Customer Experiences, AWS) en Jill Fagan (Lead, AWS re:Invent Content), waarin iedere keer een ander aspect van re:Invent wordt belicht. Volgende week, net voordat de “reserved seating” open gaat is er een webinar over de mobiele app en reserved seating.

Teletubbie-modus

Voordat ik deze week in Teletubbie-modus (“nog een keer …”) door de sessie-catalogius heen ga, moet ik nog even goed kijken naar de informatie die AWS nu heeft geplaatst, als “Agenda Worksheet“. Ongetwijfeld is mijn huisvlijt beter toegesneden op mijn aanpak, maar wie weet wat voor nuttige informatie of invalshoeken er nog in de Agenda Worksheet verborgen zitten. En als het om goede tips gaat: “Beter goed gejat, dan slecht verzonnen”!

Mocht er iemand nog nuttige tips hebben voor mijn planningsuitdagingen, dan houd ik mij van harte  aanbevolen! Ik ben per e-mail bereikbaar op milco.numan@syntouch.nl of op Twitter als @MilcoNuman.

Wordt vervolgd!

Milco NumanViva Las Vegas!

Related Posts