Blog

Bits & Bites kennisavond Elastic Stack

Een van de belangrijkste kernwaarden van SynTouch is de intensieve kennisdeling tussen de collega’s onderling. Dinsdagavond 29 maart 2017 werd een Bits & Bites kennisavond gehouden over Elastic Stack. De avond was geoorganiseerd door Mostafa Morabit en Steven Hendriks, beiden werkzaam bij SynTouch als Tibco integratie specialisten.

Naar aanleiding van een training die zij zelf hadden gevolgd bij Elastic en de ervaringen die ze er inmiddels mee hadden opgedaan, hebben zij collega’s uitgenodigd om gezamelijk hands-on ervaring op te doen met deze technologie.

Tijdens de avond is kennis gedeeld over een aantal aanverwante producten zoals Elastic Search, Logstash and Kibana. Deze producten kunnen worden gebruikt voor het analyseren en inzichtelijk maken van systeemlogfiles van uiteenlopende applicaties. Door de vaak onleesbare logfiles (near) real time weg te schrijven in de Elastic Search database via Logstash kunnen er met Kibana duidelijk leesbare en overzichtelijke near realtime monitoring dashboard gegerereerd worden. Met name Kibana is een zeer geavanceerd monitoring applicatie maarmee met een aantal simpele muiskliks mooie grafieken gegenereerd kunnen worden.

Kortom een succesvolle en gezellige avond waar collega’s onderling in een ontspannen sfeer samen hebben kunnen werken aan meer kennis!

 

Harald DamBits & Bites kennisavond Elastic Stack