Blockchain

In 2009 maakten we voor het eerst kennis met de Bitcoin, een virtuele munt ofwel crypto-currency. Een baanbrekend concept, gebaseerd op gedistribueerd vertrouwen, dat de wereld op zijn kop zet wat betreft handel, eigendom en betrouwbaarheid.

De database die hierachter zit, Blockchain, kan echter voor meer soorten transacties worden ingezet: wanneer transparantie, veiligheid en uptime cruciaal zijn of als assets of waarde zonder tussenpartij overgedragen moeten worden, is het zeker de moeite waard te onderzoeken of Blockchain de oplossing is voor uw specifieke toepassing. Volgens Gartner is Blockchain in opkomst en Accenture ziet 2018-2024 als de groeifase.

SynTouch volgt de Blockchain ontwikkelingen op de voet. We onderzoeken de toepassingen en adviseren onze klanten. We kijken kritisch naar de eventuele risico’s en of in uw geval Blockchain de oplossing is, of dat een traditionele oplossing beter passend is. We werken vanuit een proof of concept naar een eindoplossing en bekijken hierbij de verschillende Blockchains, waaronder Ethereum en Hyperledger.

Wilt u weten hoe Blockchain kan bijdragen aan het transparant en veilig opslaan van uw data, bedrijfsprocessen of procesketen? Of hoe u veilig en snel transacties kunt doen, zónder tussenpartij? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Onze Blockchain-deskundigen zijn u graag van dienst.