Blog

De blik van SynTouch op PegaWorld 2018

PegaWorld 2018 is weer afgelopen, de indrukken van zowel PegaWorld als Las Vegas zijn erg divers. In een wereld van glitter en glamour worden klanten en partners geïnformeerd over de visie en strategie van Pega.

De blik van SynTouch op PegaWorld 2018

“De grootste aankondiging ooit sinds het bestaan van Pega”, aldus Alan Trefler de CEO van Pega

Pega Infinity 

Pega Infinity is kort gezegd de naam van het zogenaamde “Next Generation” -platform waarin Augmented Intelligence (AI), Robotic Process Automation (RPA) en CRM functionaliteiten beschikbaar zijn voor snelle low-code applicatie ontwikkeling. Het beschikbaar hebben van deze technieken en functies in een platform opent de mogelijkheid om anders naar processen/cases te kijken waar besluitvorming niet volledig meer afhankelijk hoeft te zijn van menselijke interpretatie door het inzetten van AI en RPA.

Het infinity platform bevat ook marketing en sales functionaliteit uitgebreid ondersteund door AI en RPA, hiermee is dit het enige platform die deze functionaliteit biedt en de behoefte afdekt om naadloos mee te kunnen bewegen met een snel veranderde markt.

Dit was de derde PegaWorld waar SynTouch met meerdere collega’s aanwezig was om de nieuwe aankondigingen te ervaren en de Pega familie weer eens te ontmoeten. Vorig jaar 3500 aanwezigen nu inmiddels al gegroeid naar 5000.

Er was een grote Nederlandse delegatie met als hoogtepunt de key-note presentatie van Martijn Gripnau en Saul van Beurden.  Die duidelijk maken dat het echt tijd is om afscheid te nemen van “primitieve” tools en technologieën. De regels zijn veranderd. Customer experience is veel belangrijker dan het product “digitalisering zonder de klant te betrekken is nutteloos en gedoemd te mislukken”

Een ander hoogtepunt was dat de Dictu de Pega Business Impact Award heeft gewonnen voor het bouwen van een gestandaardiseerd platform met Pega (de RijksZaak Basisdienst) om meerdere organisaties binnen de Rijksoverheid te kunnen bedienen voor zaakgericht werken.

Verder was de presentatie van Harry van de Witte van de ING (implementatie van KYC) een erg interessante break-out sessie.

Kortom het was een geslaagd evenement waar erg veel aandacht voor was. Groots van opzet, goed georganiseerd.

Uiteraard hebben we als SynTouch een aantal overpeinzingen.

1.    Worden applicaties belangrijker dan het platform?

2.    Hoe kan Pega ons helpen in het “sneller” opbouwen van Professional Services.

3.    Infinity platform en capabilities versus focused expertise area’s  (LSA, CRM,..)

4.    Is het oude Vegas gezelliger dan de “Strip” ?

Op naar PW19

Samen SynTouch ;

Michel van Herwijnen

Johan Riethoff

Niels Uijttewaal

Lotte HermsenDe blik van SynTouch op PegaWorld 2018