Blog

Eerste huisbier ‘SynBier’ gebrouwen door collega’s

Op 16 juni jl. is door enthousiaste SynTouch collega’s een eerste SynBier gebrouwen: een platinum blond bier met een alcoholpercentage van 6,5%, bedoeld als SynTouch huisbier.

“Het idee om dit bier te maken is bedacht door een klein groepje bier-enthousiastelingen werkzaam bij SynTouch: een jubileumbier vanwege ons aanstaande 10-jarig jubileum. In de aanloop naar het bedenken van een jubileumrecept ontstond het idee om naast jubileumbier ook een huisbier te brouwen”, aldus Johan Jeuken, medeoprichter van SynTouch.

Het bier is in eerste instantie in een kleine hoeveelheid gebrouwen in de brouwerij van Peter Rouwen van Brouwerij Noordt in Rotterdam, in samenwerking met Derek Walsh (brouwerij-adviseur, trainer voor biersommeliers en BJCP/BKG erkend bierkeurmeester). Johan: “Als dit bier klaar is, nodigen we graag iedereen die geïnteresseerd is van harte uit om dit naar verwachting frisse, licht bittere bier te komen proeven. We horen graag wat mensen van dit bier vinden, zodat we het recept eventueel aan kunnen passen. Het plan is om daarna het bier in grotere hoeveelheden te brouwen.”

Het volledige proces in woord en beeld volgen? Bekijk dan onze ‘Work hard, play hard’ pagina.

DanielleEerste huisbier ‘SynBier’ gebrouwen door collega’s