Blog

Eerste Netherlands Camunda User Group Meetup in Nederland groot succes

Afgelopen maandag, 30 januari jl, werd het startschot gegeven voor de Nederlandse Camunda BPM community. Jeroen Ninck Blok van SynTouch organiseerde samen met Sander de Groot van Caple International de eerste Meetup bijeenkomst in de Venture Studio in Amsterdam. Een kleine 50 man was op de aankondiging afgekomen. Het publiek bestond voor een groot deel uit ontwikkelaars dat al ervaring met Camunda BPM heeft. Maar ook waren er mensen op af gekomen die er graag meer wilden weten. Na een kort openingswoord door Sander de Groot, gaf Jeroen Ninck Blok met een huis-tuin-en-keuken-proces uitleg over de toepassing van een BPM proces flow en hoe eenvoudig dit met Camunda BPM gerealiseerd kan worden. Daarna kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan Bernd Rücker, co-founder van Camunda, die speciaal voor dit event was overgekomen uit Duitsland.

 

Camunda is een open source platform voor workflow en business process management. Hiermee kan BPMN 2.0 workfows, CMMN 1.1 cases en DMN 1.1 decisions gemodelleerd en uitgevoerd worden. Door de sterk groeiende community van gebruikers is er door veel bedrijven grote interesse ontstaan en wordt Camunda steeeds meer ingezet bij kleine en grote bedrijven (zoals bijvoorbeeld Zalando) over de hele wereld. De kracht van Camunda is dat het bedrijf niet sales gedreven is, maar echt vanuit de community gedragen wordt.

“Ik ben erg blij om te zien dat er vanavond zoveel mensen op ons event af zijn gekomen. We hopen natuurlijk dat de groep nog meer gaat groeien. Ik vond vanavond in ieder geval een groot succes en kijk erg uit naar de volgende meetup die reeds gepland staat op 24 april 2018”,

aldus een tevreden Jeroen Ninck Blok.
Wil je de volgende meetup graag bijwonen? Meld je dan aan bij de Netherlands Camunda User Group: https://www.meetup.com/Netherlands-Camunda-User-Group
Heb je interesse in een demonstratie of uitleg over wat Camunda voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan contact op met ons. We vertellen er graag meer over.

Harald DamEerste Netherlands Camunda User Group Meetup in Nederland groot succes