Blog

Event: De nieuwe wereld van BIG DATA en API

De nieuwe wereld van Big Data en API’S – 11 April

Gisterenavond mochten wij een grote groep young professionals en andere geïnteresseerden in “De nieuwe wereld van BIG DATA en API” ontvangen. Het evenement maakt deel uit van een reeks ‘experience evenementen’ waar we de deelnemers meenemen in onze wereld van applicatie- en dataintegratie, blockchain, business process / case management en architectuur.

Antoine Stelma heeft ons meegenomen in de wereld van data-virtualisatie, een concept waarmee grote hoeveelheden data logisch gekoppeld en toegankelijk worden gemaakt voor analyse. Hierdoor worden organisatie in staat gesteld data-driven te werken. Gartner stelt dat data-virtualisatie geen trend meer is, maar een technologische ontwikkeling die een vaak traditionele, op ETL gebaseerde aanpak van Business Intelligence en Data Warehousing in een ander daglicht stelt.

Aansluitend vertelde Ronald Coenen hoe API’s ons in staat stellen om verschillende systemen met elkaar te laten communiceren en gegevens uit te wisselen. Indien er slim gebruikt gemaakt wordt van API’s kunnen er snel aanpassingen gedaan worden in IT-landschappen, waardoor de time-to-market drastisch wordt teruggebracht. Dit wordt onder andere gedaan door een gelaagdheid aan te brengen binnen het API landschap en door bepaalde API’s te hergebruiken.

Food & Drinks

Er is op traditionele wijze afgesloten met ons eigen gebrouwen SynBier & Burger. Leuk om op deze manier kennis uit te wisselen!

Ben jij ook geïnteresseerd in deze onderwerpen of wil je ook onze experience bijeenkomsten bijwonen? Stuur dan een appje naar 06-51609321 of mail naar lotte.hermsen@syntouch.nl

Chantal StrüberEvent: De nieuwe wereld van BIG DATA en API

Related Posts