Data Management

Data Management

Het belang van data als strategische asset wordt inmiddels door de meeste organisaties onderkend. Je wilt optimaal van jouw data profiteren, voor operationele en tactische doeleinden. Tegelijkertijd wil je kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving. Dat vraagt om goed inzicht in jouw data. Waar en wanneer nodig moeten processen in jouw organisatie in staat zijn deze data te benutten, met de vereiste kwaliteit. Nieuwe databronnen moeten snel ontsloten worden om te kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen. Dit vraagt om gedegen data management.

Data Management geeft inzicht in welke data binnen jouw organisatie beschikbaar is. In waar de data vandaan komt, wat deze betekent, wat de kwaliteit is en wat de vertrouwelijkheid en privacy ervan zijn. Om met een minimum aan inspanning en risico een maximum rendement uit jouw data te halen, vraagt goed Data Management om een bedrijfsbrede aanpak. Ondersteunt door een organisatiestructuur met specifieke functies op het gebied van onder meer datakwaliteit, -opslag, -uitwisseling en -veiligheid.

Vertel mij meer

Onze Expertises

Ook een maximum rendement uit jouw data halen? Laat ons je helpen jouw Data Management te optimaliseren.

Data Architectuur

Master Data Management

Data Quality Management

Cloud Database Management

SynTouch en Data Management

In de praktijk besteden data scientists soms wel 80% van hun tijd aan het geschikt maken van data ten behoeve van analyse. Door Data Management echter goed in te richten, kan deze kostbare tijd efficiënter besteed worden. SynTouch is hier graag van dienst bij door:

  • inzicht te bieden in waar jouw organisatie staat en waar er kansen liggen op het vlak van data;
  • in beeld te brengen waar jouw data zich in uw IT landschap bevindt, hoe data zich hier doorheen beweegt en waar verbetering mogelijk is;
  • te helpen een centrale data-voorziening in te richten en deze te voeden met data, zodat uw afnemers altijd een eenduidige bron hebben voor hun databehoefte;
  • nieuwe databronnen snel te ontsluiten en integreren;
  • issues met datakwaliteit te detecteren en deze helpen op te lossen.

Onze werkwijze

Eerst brengen wij gestructureerd jouw datahuishouding in kaart. Vanuit daar identificeren we samen met jou de kansen om data beter te organiseren en te benutten. Dit doen wij vanuit de nodige praktijkervaring met concrete best-practices die we graag voor je inzetten. Onze data architecten en data engineers helpen je met het vaststellen van uw data visie en strategie. Daar waar onze data architecten de inrichting analyseren en samen met jou vaststellen welke systemen de meest betrouwbare data bevatten, gaan onze data engineers vervolgens aan de slag met de adviezen die hier uit volgen en vertalen deze naar concrete oplossingen. Zij beheersen tal van technieken en tools om jouw data te integreren, manipuleren, corrigeren, uit te wisselen of te analyseren: alles naar behoefte.

Ook een maximum rendement uit jouw data halen? Laat ons je helpen jouw data management te optimaliseren.

Vertel mij meer

Klanten

Een aantal van onze klanten….

Ahold

ASML

UWV

Avans Hogeschool

Bekijk onze projecten!

Ben je benieuwd wat onze data management experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

SynbeheerData Management