Data Management

Data Management

Het belang van data als strategische asset wordt inmiddels door de meeste organisaties onderkend. U wilt optimaal van uw data profiteren, voor operationele en tactische doeleinden. Tegelijkertijd wilt u kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving. Dat vraagt om goed inzicht in uw data. Waar en wanneer nodig moeten processen in uw organisatie in staat zijn deze data te benutten, met de vereiste kwaliteit. Nieuwe databronnen moeten snel ontsloten worden om te kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen. Dit vraagt om gedegen Data Management.

Data Management geeft inzicht in welke data binnen uw organisatie beschikbaar is. In waar de data vandaan komt, wat deze betekent, wat de kwaliteit is en wat de vertrouwelijkheid en privacy ervan zijn. Om met een minimum aan inspanning en risico een maximum rendement uit uw data te halen, vraagt goed Data Management om een bedrijfsbrede aanpak. Ondersteund door een organisatiestructuur met specifieke functies op het gebied van onder meer datakwaliteit, -opslag, -uitwisseling en -veiligheid.

Vertel mij meer

Onze Expertises

Ook een maximum rendement uit uw data halen? Laat ons u helpen uw Data Management te optimaliseren.

Data Architectuur

Master Data Management

Metadata Management

Big Data

Blockchain

Data Quality Management

Data Storage & Operations

Data Governance

SynTouch en Data Management

In de praktijk besteden data scientists soms wel 80 procent van hun tijd aan het geschikt maken van data ten behoeve van analyse. Door Data Management echter goed in te richten, kan deze kostbare tijd efficiënter besteed worden. SynTouch is u hier graag bij van dienst door:

  • inzicht te bieden in waar uw organisatie staat en waar er kansen liggen op het vlak van data;
  • in beeld te brengen waar uw data zich in uw IT landschap bevindt, hoe data zich hier doorheen beweegt en waar verbetering mogelijk is;
  • te helpen een centrale data-voorziening in te richten en deze te voeden met data, zodat uw afnemers altijd een eenduidige bron hebben voor hun databehoefte;
  • nieuwe databronnen snel te ontsluiten en integreren;
  • issues met datakwaliteit te detecteren en deze helpen op te lossen.

Onze werkwijze

Eerst brengen wij gestructureerd uw datahuishouding in kaart. Vanuit daar identificeren we samen met u de kansen om data beter te organiseren en te benutten. Dit doen wij vanuit de nodige praktijkervaring met concrete best-practices die we graag voor u inzetten. Onze data architecten en data engineers helpen u met het vaststellen van uw data visie en strategie. Daar waar onze data architecten de inrichting analyseren en samen met u vaststellen welke systemen de meest betrouwbare data bevatten, gaan onze data engineers vervolgens aan de slag met de adviezen die hier uit volgen en vertalen deze naar concrete oplossingen. Zij beheersen tal van technieken en tools om uw data te integreren, manipuleren, corrigeren, uit te wisselen of te analyseren: alles naar behoefte.

Ook een maximum rendement uit uw data halen? Laat ons u helpen uw Data Management te optimaliseren.

Vertel mij meer

Klanten

Een aantal van onze klanten….

Ahold

ASML

UWV

Avans Hogeschool

Bekijk onze projecten!

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerData Management