Data Architectuur

Data Architectuur

Data wordt steeds meer als strategische asset gezien: hiermee onderscheidt je je van jouw concurrenten. Voor zowel het vormen van een goed klantbeeld als voor een gedegen besluitvorming, is data onmisbaar. En wil je daarbij wendbaar zijn en voldoen aan wettelijke voorschriften, dan is het belangrijk om deze data goed in beeld hebben.

Vertel mij meer

Wat is data architectuur?

Data Architectuur geeft antwoorden op vragen als: “Welke data hebben we tot onze beschikking?” en “In welke systemen bevindt de data zich en hoe stroomt de data door mijn organisatie?” Hierdoor krijg je controle over de data. Data Architectuur laat zien waar kwetsbaarheden liggen en waar eventueel extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Waar komt de data voor jouw besluitvorming vandaan? Waar bevindt zich privacygevoelige data? En, in het geval van problemen, waar ligt mogelijk de oorzaak?

Wat doet SynTouch aan data architectuur?

Vanuit onze uitvoerige ervaring op het gebied van data integratie en data architectuur, bieden we een uitgebreid aantal diensten. Zo helpen we je om inzicht te krijgen in waar je als organisatie staat en wat je kunt doen om het door jou gewenste niveau van data architectuur te bereiken. We ondersteunen je bij het in kaart brengen van jouw datalandschap. Helpen bij het identificeren van mogelijke verbeteringen. En adviseren je op het vlak van richtlijnen, werkprocessen en producten, om zo jouw data architectuur nog functioneler en effectiever te maken.

Hoe doet SynTouch data architectuur?

Met een maturity scan brengen wij jouw huidige data architectuur in beeld. Aan de hand van jouw bedrijfsdoelen, formuleren we samen wat het gewenste niveau is dat je wilt bereiken. We stellen een roadmap op om daar te komen. Tijdens eerdere projecten hebben we tal van ‘best practices’ opgedaan, die we voor jou op maat kunnen inzetten in de vorm van concrete richtlijnen, processen en referentiearchitecturen.

Onze data- en integratiearchitecten helpen u om jouw datalandschap in beeld te brengen op basis van verschillende bronnen. We gaan daarbij altijd pragmatisch te werk en kijken naar wat voor jou de meeste waarde oplevert.

Meer controle over jouw data? Laat ons je helpen jouw datalandschap te structureren.

Vertel mij meer

Methoden & Technologieën

Meer controle over jouw data? Laat ons je helpen jouw datalandschap te structureren.

Ben je benieuwd wat onze data management experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

SynbeheerData Architectuur