Data Architectuur

Data Architectuur

Data wordt steeds meer als strategische asset gezien: hiermee onderscheidt u zich van uw concurrenten. Voor zowel het vormen van een goed klantbeeld als voor een gedegen besluitvorming, is data onmisbaar. En wilt u daarbij wendbaar zijn en voldoen aan wettelijke voorschriften, dan is het belangrijk om deze data goed in beeld hebben.

Vertel mij meer

Wat is data architectuur?

Data Architectuur geeft antwoorden op vragen als: “Welke data hebben we tot onze beschikking?” en “In welke systemen bevindt de data zich en hoe stroomt de data door mijn organisatie?” Hierdoor krijgt u controle over uw data. Data Architectuur laat zien waar kwetsbaarheden liggen en waar eventueel extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Waar komt de data voor uw besluitvorming vandaan? Waar bevindt zich privacygevoelige data? En, in het geval van problemen, waar ligt mogelijk de oorzaak?

Wat doet SynTouch aan data architectuur?

Vanuit onze uitvoerige ervaring op het gebied van data integratie en data architectuur, bieden we een uitgebreid aantal diensten. Zo helpen we u om inzicht te krijgen in waar u als organisatie staat en wat u kunt doen om het door u gewenste niveau van data architectuur te bereiken. We ondersteunen u bij het in kaart brengen van uw datalandschap. Helpen bij het identificeren van mogelijke verbeteringen. En adviseren u op het vlak van richtlijnen, werkprocessen en producten, om zo uw data architectuur nog functioneler en effectiever te maken.

Hoe doet SynTouch data architectuur?

Met een maturity scan brengen wij uw huidige data architectuur in beeld. Aan de hand van uw bedrijfsdoelen, formuleren we samen met u wat het gewenste niveau is dat u wilt bereiken. We stellen een roadmap op om daar te komen. Tijdens eerdere projecten hebben we tal van ‘best practices’ opgedaan, die we voor u op maat kunnen inzetten in de vorm van concrete richtlijnen, processen en referentiearchitecturen.

Onze data- en integratiearchitecten helpen u om uw datalandschap in beeld te brengen op basis van verschillende bronnen. We gaan daarbij altijd pragmatisch te werk en kijken naar wat voor u de meeste waarde oplevert.

Meer controle over uw data? Laat ons u helpen uw datalandschap te structureren.

Vertel mij meer

Methoden & Technologieën

Meer controle over uw data? Laat ons u helpen uw datalandschap te structureren.

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerData Architectuur