Data Governance

Data Governance

Data is van groot belang voor uw organisatie. Maar wie binnen uw organisatie is nu eigenlijk eigenaar van klantgegevens? En wie mag de eigenschappen van een product wijzigen? Met Data Governance bewaakt u de kwaliteit van uw data.

Vertel mij meer

Wat is Data Governance?

Data Governance is het kader waarin strategie, doelstellingen en beleid met betrekking tot data en informatie in lijn gebracht worden. Met een goed opgezet Data Governance programma, krijgt u zeggenschap en controle over uw waardevolle data, zodat u de kwaliteit ervan kunt waarborgen. Dit klinkt eenvoudig, maar blijkt voor de meeste organisaties een hele opgave. Daarbij is de ene organisatie de andere niet en vraagt het inrichten van een Data Governance organisatie dan ook om een specifieke aanpak.

SynTouch en Data Governance

Wilt u een data gedreven organisatie worden? Dan is Data Governance essentieel om uw doelen te behalen. Mits duurzaam, meetbaar en ingebed in uw organisatie. Hierbij zijn wij u graag van dienst.

Onze werkwijze

Wij ondersteunen u bij het opzetten van een Data Governance programma, zodat uw organisatie de zeggenschap en controle krijgt over haar data assets. In deze programma’s komen verschillende aspecten aan bod. Afhankelijk van de capabiliteit, kwaliteiten en inzichten van uw eigen organisatie, hebben deze aspecten meer of minder aandacht nodig.

  • Strategie & Beleid
  • Standaarden & Richtlijnen
  • Overzicht, Compliance & Issue afhandeling
  • Data Management projecten & Data Asset waarde beoordeling

We kijken met name naar het beheersen van risico’s, de inrichting van de organisatie en het optimaliseren van de processen. Bij risico’s kunt u denken aan data security & privacy richtlijnen. De processen moeten voldoen aan bijvoorbeeld wet- en regelgeving en leiden tot verbetering van de kwaliteit van de data.

Ook de kwaliteit van uw data waarborgen? Laat ons u helpen een Data Governance programma op te zetten.

Vertel mij meer

Methoden & Technologieën

Meer controle over uw data? Laat ons u helpen uw datalandschap te structureren.

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerData Governance