Master Data Management

Masterdata Management

Organisaties realiseren zich steeds beter dat data een zeer belangrijke asset is. Inzicht in jouw masterdata, zoals basisgegevens van je klanten, leveranciers, producten en bedrijfsmiddelen, zorgt ervoor dat jouw organisatie weet waar de golden source van de belangrijkste data zich bevindt.

Vertel mij meer

Wat is masterdata?

Masterdata wordt gebruikt in bijna alle bedrijfsprocessen en gedeeld binnen de gehele organisatie. Vaak zit masterdata verdeeld over verschillende systemen opgeslagen. Inconsistenties tussen die systemen en andere fouten in masterdata leiden tot serieuze issues: zowel in de operatie als in corporate reportages en tactische/strategische besluitvorming. Ook de referentiedata, met daarin alle bedrijfsbreed gebruikte codetabellen, spelen daarin een belangrijke rol. Het managen van zowel master- als referentiedata is dan ook van vitaal belang. Dat vraagt om eigenaarschap, security, goede processen en integratie- en synchronisatietechnologie.

SynTouch en masterdata

Vanuit diverse projecten hebben we een ruime ervaring met het managen van masterdata en referentiedata. We kennen de problematiek en uitdagingen. En helpen u om inzicht te krijgen in de huidige status van jouw masterdatamanagement. Daarnaast voorzien we je van op jouw situatie afgestemde richtlijnen. Onze architecten assisteren met het ontwerpen van een datalandschap waarin masterdata effectief beheerd kan worden, terwijl onze data- en integratiespecialisten je adviseren hoe je deze data het beste kunt distribueren naar alle relevante processen en systemen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen tijdig over juiste data kan beschikken en je consistent en betrouwbaar kunt rapporteren.

Onze werkwijze

Met een maturity scan brengen wij in kaart hoe jouw master- en referentiedatamanagement georganiseerd is. Wij adviseren je daarbij over potentiële risico’s. Aan de hand van concrete business-issues met masterdata stellen wij met jou een roadmap op, waarin we samen verbeterinitiatieven definiëren en de juiste prioriteiten stellen. Dit kan ‘laaghangend fruit’ zijn, waarvan je direct profiteert, maar dit kunnen ook structurele wijzigingen zijn op het gebied van organisatie en inrichting van de masterdata. We ondersteunen je met diverse ‘best practices’, adviseren je over het invullen van specifieke rollen, verantwoordelijkheden en processen, en helpen met het inrichten van jouw architectuur rond masterdata. Waar nodig stellen we aanvullende technische oplossingen voor en assisteren we bij het kiezen en implementeren van masterdatamanagement producten. Inclusief de integratie in het bestaande applicatielandschap.

Ook jouw concurrentiepotentieel vergroten? Laat ons je helpen optimaal van jouw masterdata te profiteren.

Vertel mij meer

Technologieën

Ook jouw concurrentiepotentieel vergroten? Laat ons je helpen optimaal van jouw masterdata te profiteren.

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerMaster Data Management