Master Data Management

Master Data Management

Organisaties realiseren zich steeds beter dat data een zeer belangrijke asset is. Uw masterdata, bestaande uit de basisgegevens van uw klanten, medewerkers, producten en bedrijfsmiddelen, onderscheidt uw organisatie van uw concurrenten en beschrijft wat uw organisatie feitelijk is.

Vertel mij meer

Wat is data Masterdata?

Masterdata wordt gebruikt in bijna alle bedrijfsprocessen en gedeeld binnen de gehele organisatie. Vaak zit masterdata verdeeld over verschillende systemen opgeslagen. Inconsistenties tussen die systemen en andere fouten in masterdata leiden tot serieuze issues: zowel in de operatie als in corporate reportages en tactische/strategische besluitvorming. Ook de referentiedata, met daarin alle bedrijf breed gebruikte codetabellen, spelen daarin een belangrijke rol. Het managen van zowel uw master- als referentiedata is dan ook van vitaal belang. Dat vraagt om eigenaarschap, security, goede processen en integratie- en synchronisatietechnologie.

SynTouch en Masterdata

Vanuit diverse projecten hebben we een ruime ervaring met het managen van masterdata en referentiedata. We kennen de problematiek en uitdagingen. En helpen u om inzicht te krijgen in de huidige status van uw masterdata management. Daarnaast voorzien we u van op uw situatie afgestemde richtlijnen. Onze architecten assisteren met het ontwerpen van een datalandschap waarin masterdata effectief beheerd kan worden, terwijl onze data- en integratiespecialisten u graag adviseren hoe u deze data het beste kunt distribueren naar alle relevante processen en systemen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen tijdig over juiste data kan beschikken en u consistent en betrouwbaar kunt rapporteren.

Onze werkwijze

Met een maturity scan brengen wij in kaart hoe uw master- en referentiedata management georganiseerd is. Wij adviseren u daarbij over potentiele risico’s. Aan de hand van concrete business-issues met masterdata stellen wij met u een roadmap op, waarin we samen verbeterinitiatieven definiëren en de juiste prioriteiten stellen. Dit kan ‘laaghangend fruit’ zijn, waarvan u direct profiteert, maar dit kunnen ook structurele wijzigingen zijn op het gebied van organisatie en inrichting van de masterdata. We ondersteunen u met diverse ‘best practices’, adviseren u over het invullen van specifieke rollen, verantwoordelijkheden en processen, en helpen met het inrichten van uw architectuur rond masterdata. Waar nodig stellen we aanvullende technische oplossingen voor en assisteren we bij het kiezen en implementeren van masterdata management producten. Inclusief de integratie in het bestaande applicatielandschap.

Ook uw concurrentiepotentieel vergroten? Laat ons u helpen optimaal van uw masterdata te profiteren.

Vertel mij meer

Technologieën

Ook uw concurrentiepotentieel vergroten? Laat ons u helpen optimaal van uw masterdata te profiteren.

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerMaster Data Management