Metadata Management

Metadata Management

Data is van grote waarde voor uw organisatie. En dus wilt u uw data goed kunnen managen. Net als bij andere assets bent u hiervoor afhankelijk van informatie: data over uw data-asset, ofwel metadata.

Vertel mij meer

Wat is Metadata?

Metadata beschrijft de data. Zo geeft het data betekenis in de vorm van definities en structureert het data aan de hand van datamodellen. Metadata vertelt uw organisatie onder andere:

  • Hoe specifieke data behandeld en beschermd dient te worden
  • De vertrouwelijkheid van de data en privacy-classificaties
  • Wie de data daadwerkelijk heeft gecreëerd of gebruikt
  • De hoeveelheid en kwaliteit van de data
  • Hoe gebruikers de bruikbaarheid beoordelen
  • Waar de data opgeslagen is en waar deze vandaan komt

Zoals data essentieel is voor de sturing van uw organisatie, is metadata onmisbaar voor het beheren van deze data.

SynTouch en Metadata

Vanuit diverse projecten hebben we een ruime ervaring met verschillende vormen van metadata. Sinds jaar en dag modeleren we data en datastromen. We adviseren hoe de betekenis van data ondubbelzinnig en structureel vastgelegd en geclassificeerd kan worden. Helpen om KPI’s met betrekking tot datakwaliteit op te stellen en te meten. En richten systemen in voor onze klanten om metadata over data-uitwisseling en -gebruik te verzamelen. Via een ‘data catalog’ helpen we u om de vele typen en bronnen metadata overzichtelijk te houden en beschikbaar te maken.

Onze werkwijze

Met een maturity scan brengen wij in kaart hoe uw metadata management georganiseerd is. Samen met u stellen we een actieplan op om kwaliteitsissues te tackelen en vastgestelde kansen te benutten. We bieden concrete ‘best practices’ en richtlijnen die we door de jaren heen verzameld hebben en adviseren u over de implementatie. In afstemming met u gaan we voor ‘laaghangend fruit’ en/of een gedegen structurele aanpak. Daarnaast ondersteunen onze architecten en specialisten u met datamodellering of het in kaart brengen van uw datastromen. Tevens helpen we u de metadata in de diverse systemen te ontsluiten door middel van een op maat gemaakte oplossing, inclusief eventuele productkeuze en integratiewerkzaamheden.

Ook meer grip op uw data? Laat ons u helpen uw metadata te managen.

Vertel mij meer

Methoden & Technologieën

Ook meer grip op uw data? Laat ons u helpen uw metadata te managen.

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerMetadata Management