Blockchain

Wat is blockchain?

Blockchain, of beter ‘Distributed Ledger Technology (DLT)’ is een technologie waarmee het mogelijk is om data onder andere ‘traceable’ en ‘tamperproof’ op te slaan. Met name voor processen waar transparantie en veiligheid belangrijk is, bijvoorbeeld in het vastleggen van de herkomst van goederen, of in gegarandeerde vastlegging van eigenaarschap van producten kan blockchain een uitstekend alternatief bieden voor bestaande opslagstructuren als een traditionele database.

Oplossingen

In traditionele oplossingen wordt data centraal in een database opgeslagen. Bij informatievoorziening over (supply chain) ketens heen, of voor de registratie van eigenaarschap van goederen, of direct payment zonder tussenkomst van banken, bieden traditionele oplossingen vaak niet voldoende betrouwbaarheid. Blockchain kan hier een oplossing bieden.

SynTouch kan u begeleiden in het onderzoeken of blockchain een oplossing kan bieden bij uw procesoptimalisatie of data-integratie. Zie onze ook onze Document Reference Chain pagina en Product Passport pagina, hier worden twee van onze oplossingen verder toegelicht!

Technologieën

Er zijn diverse technologische blockchaintechnologieën voor beschikbaar, zoals het Ethereumplatform met de programmeertaal Solidity en het Hyperledgerframework. Bij SynTouch hebben we ruime ervaring met het bouwen van blockchainoplossingen. Voorbeelden hiervan zijn: een digitale munt waarmee customer loyalty gerealiseerd kan worden, digitale betalingen van uw webshop met escrow, betrouwbare data-opslag op een 100% stabiel en beschikbaar netwerk.

Wilt u meer weten, praat met een van onze experts

Wilt u weten of en hoe blockchain kan bijdragen aan het transparant en veilig opslaan van uw data, bedrijfsprocessen of procesketen? Of hoe u veilig en snel transacties kunt doen, zónder tussenpartij? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Onze blockchaindeskundigen zijn u graag van dienst.

adminBlockchain