API Hub – API Management

API Hub – API Management

Omstandigheden in de markt veranderen. Dan wilt u snel kunnen reageren en flexibel zijn om te innoveren. API’s bieden dan uitkomst: deze software-interfaces kunnen veelvuldig hergebruikt worden en zijn daardoor kostenbesparend en efficiënt zijn. Mits het API landschap op een juiste manier wordt beheerd.

Vertel mij meer

Wat is API Management?

API’s (Application Programming Interfaces) vormen steeds vaker het hart van integratiearchitecturen. Met API Management krijgt u een stuk meer controle over uw digitale assets en haalt u de maximale waarde uit uw API’s. Zo zorgt API Management voor:

  • Beveiliging: denk aan API toegang, authenticatie en rate limiting
  • Herkenbaarheid en identificeerbaarheid: door de API’s in een centrale catalogus op te nemen worden ze vind- en herbruikbaar
  • Rapportage en analyses: welke API wordt door wie en wanneer aangeroepen, wat is de performance en welke andere trends zijn waarneembaar
  • Management- en ontwikkelaarsportaal: bepaal door wie en onder welke SLA’s uw API’s gebruikt kunnen worden en stel deze als ‘producten’ beschikbaar aan derden, eventueel met het toepassen van een betalingsmodel

SynTouch en API Management

SynTouch heeft ruim 20 jaar ervaring in architectuur, design, bouw en delivery van integratieoplossingen. Of u nu aan het begin staat van een integratiearchitectuur, of deze uitbreidt met nieuwe (API Management) capaciteiten, onze consultants helpen u met het maken van de juiste keuzes passend bij uw organisatie.

Onze werkwijze

Zodra we inzicht hebben in de activiteiten en visie van uw organisatie en welke specifieke problematiek hierbij komt kijken, ontzorgen wij u graag op de volgende gebieden:

  • Integratie / API maturity scan ter positionering van uw integratielandschap
  • Ontwerpen en bouwen van (RESTful) API’s en het opstellen van principes, guidelines en best practices
  • Bepalen en toepassen van de juiste integratiepatronen (request/reply, pub/sub, reliable messaging etc.) voor uw use-cases
  • Ondersteunen bij de pakketkeuzes voor API Management (opstellen requirements, longlist en shortlist)
  • Design, bouw en configuratie van uw API Management platform/omgeving

Ook uw API’s optimaal beheren binnen een efficiënt integratielandschap? Laat ons uw helpen uw API Management te organiseren.

Vertel mij meer

Technologieën

Ook uw API’s optimaal beheren binnen een efficiënt integratielandschap? Laat ons uw helpen uw API Management te organiseren.

Bent u benieuwd wat onze data management experts voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

SynbeheerAPI Hub