API-Management

API-Management

Omstandigheden in de markt veranderen en dan wil je snel kunnen reageren en flexibel zijn om te innoveren. API’s bieden in dit soort gevallen uitkomst. Deze software-interfaces kunnen veelvuldig hergebruikt worden en zijn daardoor kostenbesparend en efficiënt. Mits het API-landschap op een juiste manier wordt beheerd.

Vertel mij meer

Wat is API-Management?

API’s (Application Programming Interfaces) vormen steeds vaker het hart van integratiearchitecturen. Met API-Management krijg je meer controle over jouw digitale assets en haal je de maximale waarde uit jouw API’s. Zo zorgt API-Management voor:

  • Beveiliging: denk aan API-toegang, authenticatie en rate limiting
  • Herkenbaarheid en identificeerbaarheid: door de API’s in een centrale catalogus op te nemen worden ze vind- en herbruikbaar
  • Rapportage en analyses: welke API wordt door wie en wanneer aangeroepen, wat is de performance en welke andere trends zijn waarneembaar?
  • Management- en ontwikkelaarsportaal: bepaal door wie en onder welke SLA’s uw API’s gebruikt kunnen worden en stel deze als ‘producten’ beschikbaar aan derden, eventueel met het toepassen van een betalingsmodel

SynTouch en API-Management

SynTouch heeft ruim 20 jaar ervaring in architectuur, design, bouw en delivery van integratieoplossingen. Of je nu aan het begin staat van een integratiearchitectuur, of deze uitbreidt met nieuwe (API Management) capaciteiten, onze consultants helpen je met het maken van de juiste keuzes passend bij jouw organisatie.

Onze werkwijze

Zodra we inzicht hebben in de activiteiten en visie van jouw organisatie en welke specifieke problematiek hierbij komt kijken, ontzorgen wij je graag op de volgende gebieden:

  • Integratie / API maturity scan ter positionering van jouw integratielandschap
  • Ontwerpen en bouwen van (RESTful) API’s en het opstellen van principes, guidelines en best practices
  • Bepalen en toepassen van de juiste integratiepatronen (request/reply, pub/sub, reliable messaging etc.) voor jouw use-cases
  • Ondersteunen bij de pakketkeuzes voor API Management (opstellen requirements, longlist en shortlist)
  • Design, bouw en configuratie van uw API Management platform/omgeving

Ook jouw API’s optimaal beheren binnen een efficiënt integratielandschap? Laat ons je helpen om jouw API Management te organiseren.

Vertel mij meer

Technologieën

Ook jouw API’s optimaal beheren binnen een efficiënt integratielandschap? Laat ons je helpen jouw API Management te organiseren.

Ben je benieuwd wat onze data management experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

SynbeheerAPI Management