Event Streaming

Event streaming – Event Driven Architecture (EDA)

Vandaag de dag hebben we te maken met een exponentiële groei aan data. Niet alleen het volume, ook de snelheid waarmee deze data wordt gecreëerd neemt enorme sprongen. Jouw organisatie wil zo snel mogelijk gebruik maken van deze data. Dit geldt ook voor de systemen. Real-time data streaming kan jou en jouw systemen helpen om direct op gebeurtenissen (‘events’) te reageren en dus nog sneller te anticiperen.

Vertel mij meer

Wat is Event streaming?

Een Event stream is een component binnen een integratielandschap en verantwoordelijk voor het opslaan en loggen van gebeurtenissen. Een voorbeeld van zo’n gebeurtenis is een auto die als ‘te koop’ gemarkeerd stond, gekocht wordt en daardoor de status ‘verkocht’ krijgt. Een Event stream maakt deel uit van een Event Driven Architecture (EDA), een softwarearchitectuur gericht op de snelle productie en detectie van en de reactie op veranderingen.

SynTouch en Event streaming

SynTouch heeft een jarenlange ervaring op het gebied van integratie en Event Driven Architecture. Deze ervaring heeft zich vertaald in een visie die aansluit op de hedendaagse vraag naar snelheid, beschikbaarheid en wendbaarheid: [Integratie 2.0]. Real-time data streaming, gebruikmakend van Event streaming, is daar een belangrijk onderdeel van.

Onze werkwijze

Onze data- en IT-architecten gaan allereerst met jouw in gesprek. Door onze kennis van de concepten en technologieën (onder aandere Apache KafKa, ActiveMQ, RabbitMQ, Solace PubSub+, Google PubSub, Azure Event Grid) te combineren met jouw kennis van jouw business en organisatie, kunnen we vaststellen welke EDA architectuur componenten van toegevoegde waarde zijn voor jouw organisatie.

Vervolgens zorgen wij ervoor dat jouw data (near) real-time beschikbaar is voor de hele organisatie, zodat je deze onmiddellijk kunt gebruiken. Wij werken hierbij op basis van Event Brokers die ervoor zorgen dat de data vanuit verschillende bronnen naar de gebruikers gedistribueerd wordt. Afgestemd op de behoefte en maturity van jouw organisatie, richten we de Event Broker in. Ook bij de verdere implementatie van event data integratieprojecten, zijn we je graag van dienst.

Ook direct en real-time toegang tot jouw data? Laat ons je helpen met het realiseren van een Event streaming.

Vertel mij meer

Technologieën

Ook direct en real-time toegang tot jouw data? Laat ons je helpen met het realiseren van een Event Driven Architecture

Ben je benieuwd wat onze data management experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

SynbeheerEvent streaming