Blog

Hoe de Standaard Technologie Services van SIDAF keuzevrijheid ondersteunen

Data heeft een grote strategische en operationele waarde voor jouw organisatie. Echter is goed management en het vitaal houden van de data hierbij cruciaal. Maar hoe speel je in op al deze snelle ontwikkelingen? SynTouch Integrated Data Architecture Framework (SIDAF) ondersteunt de transitie naar een data driven organisatie. Met dit fundament worden business, data en technologie binnen de organisatie met elkaar verbonden en strategische uitdagingen van nu en morgen op integrale wijze beantwoord. SIDAF biedt voor diverse uitdagingen een antwoord in de vorm van IT- en data-oplossingen. Uiteraard wil je zelf grip houden op en keuzevrijheid hebben in de technologieleveranciers waarmee je werkt. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Echter streven wij keuzevrijheid na. Daarom vertel ik je in deze blog graag meer over hoe SIDAF dit mogelijk maakt.

De Standaard Technologie Services van SIDAF

De oplossingen van SIDAF zijn gebaseerd op een aantal standaard technologie bouwblokken; de ‘Standaard Technologie Services’ (STS’en). Alle bouwblokken zijn benoemd in de oplossingen die SIDAF aandraagt en kunnen met producten van verschillende leveranciers worden ingevuld. Voor de huidige oplossingen heeft SIDAF de volgende STS’en geïdentificeerd en in een aantal groepen verdeeld:

  • Applicatie en business logica: De blokken waarmee applicatiecomponenten, UI en bedrijfsprocessen gerealiseerd kunnen worden.
  • Data-analyse: STS’en die BI, ETL/ELT en data analytics ondersteunen.
  • Datamanagement: Blokken die voor datakwaliteit en beschrijving van de data zorgen.
  • Data integration: STS’en bedoelt voor het ontsluiten en uitwisselen van data.
  • Data storage: STS’en voor het persistent vastleggen van data voor diverse toepassingen.
  • Management en security: Blokken voor het beveiligen en beheren van data.

Keuzevrijheid in producten en leveranciers met STS’en

De STS’en kun je beschikbaar stellen aan elk domeinen. Ook zijn ze in te zetten voor meerdere toepassingen. Daarnaast kun je zelf bepalen met welke producten en leveranciers je deze STS’en invult. Om jou bij deze keuze te ondersteunen heeft SIDAF al voor een aantal ecosystemen concreet de producten benoemd die je kunt overwegen voor elk van de STS’en. Deze selectie is gebaseerd op de ervaring van SynTouch met deze producten.

Ecosystemen binnen SIDAF

Momenteel hebben wij de volgende ecosystemen beschreven:

  • MuleSoft/Salesforce
  • TIBCO
  • MicroSoft Azure
  • Java/Open Source

Deze ecosystemen onderhouden wij en breiden wij uit zodra dit opportuun is. Het kan daarbij zijn dat bepaalde producten meerdere STS’en tegelijk ondersteunen. Omgekeerd kan het ook zo zijn dat je van een bepaalde leverancier voor één STS meerdere producten nodig hebt.

In deze blog las je hoe SIDAF standaard technologie componenten identificeert. Wil je meer weten over SIDAF of de STS’en? Neem dan contact met ons op.

De volgende blog binnen de SIDAF serie gaat in op de applicatiecomponenten die jouw data beheren.

Harald van der WeelHoe de Standaard Technologie Services van SIDAF keuzevrijheid ondersteunen

Related Posts