Blog

OGh Tech experience 2017 – When two become one

Op 15 en 16 juni werd door de OGh (Oracle Gebruikersclub Holland) de eerste Tech Experience georganiseerd. Het uitverkochte evenement, dat een samensmelting is van de succesvolle OGh Fusion Middleware Experience en de DBA & SQL Celebration Day, werd gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een prachtige locatie die zich bij uitstek voor dit evenement leende.

syntouch-ogh
Gezellige drukte bij de SynTouch stand

Dag 1 OGh Tech Experience 2017

Dag 1 werd in de ochtend geopend door Robin Buitenhuis (voorzitter – OGh), gevolgd door een keynote presentatie van Maria Colgan (Oracle). Daarna volgde een programma met maarliefst 45 break-out sessies.

Milco Numan, Senior Integratiespecialist SynTouch: “Wat voor mij als techneut prettig was aan de editie van dit jaar, is dat deze zich niet alleen tot middleware beperkte, maar ook sessies bevatte op het gebied van Database-technologie en Cloud. Zoals zoveel Oracle techneuten heb ook ik een achtergrond in database, maar omdat ik mijn aandacht heb verlegd naar integratie en middleware was ik bijvoorbeeld aangenaam verrast om te zien dat Oracle ook als JSON document store kan wedijveren met NoSQL databases als MongoDB, zoals uit de presentatie van Maria Colgan bleek.”

“Daarnaast vond ik de presentatie van Patrick Barel erg leuk”, vervolgt Milco zijn enthousiaste verhaal. “Vanwege zijn gevoel voor humor én vanwege het onderwerp: om het maximale aan functionaliteit uit je database licenties te halen. Oracle ACE director Ronald van Luttikhuizen van eProseed presenteerde een aantal argumenten om ook in geval van microservices te kiezen voor een Canonical Data Model en Oracle ACE Associate Jon Petter Hjulstad heeft twee interessante presentaties gegeven over hun ervaringen met SOA Suite 12c upgrades en de stand van zaken van CI/CD-ondersteuning met SOA Suite 12c.”

Koffie en SynBier

Tussen de break-out sessies was er gelegenheid om de stand van de sponsoren te bezoeken. Dus ook die van SynTouch. Iedereen kreeg een lekkere kop koffie, we deelden leuke gadgets uit en het was gezellig druk met mensen die kennis kwamen maken of bijpraten. Gedurende de dag groeide de interesse naar het te winnen SynBier-pakket en ons SynBier dat de hele dag stond te lonken in een grote koeling. Nadat de laatste presentie was afgelopen, was het dan ook dringen geblazen om een koud SynBiertje te bemachtigen. Er was een goed verzorgd barbecue-buffet klaargezet waar iedereen een heerlijk stukje vlees of salade kon pakken. In de avond bleef het nog lang gezellig druk bij onze stand.

Dag 2 OGh Tech Experience 2017

Raoul en Milco bij de SynTouch stand
Raoul en Milco bij de SynTouch stand

Dag 2 begon met een keynote van Duncan Mills (Senior Director – Oracle Application Development Tools UK). Na 36 uiteenlopende presentaties, werd het evenement aan het einde van de middag afgesloten met een keynote door Lucal Jellema (AMIS Chief Technology Officer). Ook deze dag hebben we tussen de presentaties door weer veel mensen mogen begroeten op onze stand.

API Management en Application Builder Cloud Service

Milco: “Helaas heb ik niet alle presentaties bij kunnen wonen over de onderwerpen die ik interessant vond. Het waren er gewoonweg te veel. Wel heb ik o.a. een presentatie van Xander van Rooijen gevolgd over API Management (daar had ik per slot van rekening aan gewerkt met de proof of concept én net een blog over geschreven) en de presentatie van Duncan Mills bijgewoond, als korte introductie over de Application Builder Cloud Service. Gelukkig kunnen we de slides van de overige presentaties altijd nog downloaden.”

Record Oracle Public Cloud Services

Ook Raoul Ramsaran, eveneens Integratiespecialist bij SynTouch, was erg te spreken over het evenement: “Ik ben onder andere naar de live demo van het Oracle Ace Team geweest waarin ik te zien kreeg hoe een record aantal (17 in totaal!!!) Oracle Public Cloud Services aan elkaar werd geknoopt. Dit hebben ze gedaan aan de hand van een case die inhield dat wij (het publiek) via Twitter artiesten konden aanbevelen om op te treden tijdens Oracle OpenWorld. IoT CS werd ingezet om de tweets te monitoren en een flow op te starten waarin een aantal Oracle Cloud Services achter elkaar werd getriggerd. Denk hierbij aan ICS, PCS, SOA CS, Java CS, Mobile CS, enz. Verder ben ik naar de sessie van Martien van den Akker en Rob de Gouw van Darwin IT geweest, waarin beide heren lieten zien hoe je met behulp van Bash en WLST scripts complete en geclusterde Fusion Middleware omgevingen kunt installeren. Ik ben ook naar een sessie van Luc Gorissen geweest waarin hij vertelde waarmee rekening gehouden moet worden bij de implementatie van foutafhandeling in ACM/BPM processen.”

We danken de OGh en de Rijtuigenloods voor de perfecte organisatie van dit event. En natuurlijk ook alle bezoekers en mede-sponsoren voor hun deelname en enthousiasme. Tot volgend jaar!

P.S. bezoekers aan de SynTouch stand maakten kans op een heus SynBier-pakket. De winnaars hiervan maken we binnenkort bekend!

 

Harald DamOGh Tech experience 2017 – When two become one