Document Reference Chain

Documentmanagement

In organisaties waar dossiers en documenten gedeeld worden over afdelingen of partners heen, komen vaak meerdere versies van een dossier voor, met daarin inconsistente inhoud. Documenten die toegevoegd of gewijzigd worden aan een dossier bij de ene afdeling zijn niet direct zichtbaar bij andere afdelingen. Onvolledige of inconsistente dossiers zorgen voor vertraging, of zelfs foutieve keuzes in bedrijfsprocessen.

Onweerlegbaarheid van informatie

Bij sommige organisaties speelt onweerlegbaarheid van informatie een grote rol: wie heeft welk document wanneer ontvangen? En wie heeft welk document gecreëerd, gelezen of verwijderd? Het vastleggen van een audit trail van dossiers en documenten is vaak lastig.

Oplossing

SynTouch heeft een oplossing ontwikkeld waarbij met behulp van blockchaintechnologie vastgelegd wordt welke bewerkingen er op een dossier hebben plaatsgevonden en waarmee met behulp van een digitale ‘fingerprint’ aangetoond kan worden dat je de juiste versie van een document in je dossier hebt. Ook kan onweerlegbaar vastgelegd worden dat een bepaalde versie van een document verzonden en ontvangen is. Je bespaart hiermee op kosten die voortvloeien uit zoeken naar de laatste versies van documenten en uit controleren op volledigheid van dossiers.

De gebruikte technologieën zijn Hyperledger, in combinatie met digitale ondertekening en cryptografische versleuteling van data.

Meer weten over de mogelijkheden van de Document Reference Chain? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Onze experts zijn u graag van dienst.

Lotte HermsenDocument Reference Chain