SynTouch Helpt Vion Food Group met Succesvolle Migratie naar de Cloud

Met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de iPaaS-cloud zijn we wendbaar
“Met SynTouch zijn we binnen 18 maanden van Oracle naar Azure gemigreerd en hebben ze ons in staat gesteld het zelf over te nemen.”
– Gerlof Teunissen, Teamlead Integration

Uitdagingen
Vion, een internationaal opererend bedrijf in de vleesverwerkende industrie met meer dan 70 entiteiten, is gegroeid door talloze fusies van slachterijen en aanverwante bedrijven. Tot tien jaar geleden was IT echter geen prioriteit voor Vion, wat heeft geleid tot een divers IT-landschap met tal van applicaties die door een uitgebreid integratielandschap verbonden zijn. Vion streeft naar transparantie voor ketenpartners en klanten in een markt met lage marges, waar efficiëntie cruciaal is voor succes.

Oplossingen
Om beter in te kunnen spelen op marktontwikkelingen en fluctuaties in resourcecapaciteit, koos Vion in 2021 voor een Cloud Native Integratieplatform. Alle nieuwe projecten zijn op het Azure-platform gerealiseerd en de resterende Oracle Fusion-integraties zijn binnen 18 maanden door SynTouch gemigreerd naar Azure met behulp van de “Functional Clean Copy”-methode. In totaal zijn bijna 200 interfaces succesvol gemigreerd zonder noemenswaardige incidenten. Deze complexe operatie, vergelijkbaar met een openhartoperatie, had een grote potentiële impact omdat de fabrieken operationeel moesten blijven tijdens de migratie. We zijn zeer tevreden met het positieve resultaat: het hele project is binnen de gestelde tijd en binnen budget afgerond.

Voordelen

  • De winkel blijft open: Zonder downtime gemigreerd naar de cloud.
  • Azure Functions: Bieden flexibele rekencapaciteit.
Chantal StrüberSynTouch Helpt Vion Food Group met Succesvolle Migratie naar de Cloud