Blog

SynTouch on Tour: Next Generation of Kafka Summit 2023 – Part 1

De technologische vooruitgang staat niet stil! Het is daarom belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen. Daarom heeft SynTouch besloten deel te nemen aan The Next Generation of Kafka Summit in San Jose, georganiseerd door Confluent. Als team van drie collega’s begonnen we aan de reis over de oceaan om onze kennis te vergroten. Dit gaf ons ook de kans om de prachtige stad San Francisco te verkennen.

Dag 1: Vertrek en Aankomst in San Jose
Onze reis begon vroeg op een zaterdagochtend in Nederland. Het zou een lange dag worden, maar vol enthousiasme stapten we op de vlucht naar San Francisco. Diezelfde avond arriveerden we in ons hotel in San Jose na een vlucht van meer dan 10 uur. Klaar voor een onvergetelijke ervaring!

Dag 2 en 3: San Francisco verkennen
De eerste twee dagen van onze reis hadden we wat vrije tijd gereserveerd. We wilden het meeste halen uit ons verblijf en de jetlag overwinnen, dus besloten we om de iconische stad San Francisco te bezoeken. Op de eerste ochtend stapten we in de trein vanuit San José en gingen naar de “City of fog.”

San Francisco is een stad die geen introductie nodig heeft. Met zijn Golden Gate Bridge en heuvelachtige landschappen hadden we meer dan genoeg te bezichtigen de eerste twee dagen. Van het historische Fisherman’s Wharf tot Alcatraz-eiland en de adembenemende uitzichten.

Dag 4: Het Begin van de Summit
Op dinsdag begon het “main” event. The Next Generation of Kafka Summit duurde twee dagen en gaf de gelegenheid om inzicht te krijgen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van streaming data. De conferentie bood een breed scala aan sessies en workshops waar we nog dieper op in zullen gaan. De dag werd afgesloten met wat eten en drinken, zodat we de mede-collega’s die er waren beter konden leren kennen.

Dag 5: Laatste dag van de Summit en een baseballwedstrijd
Alweer de laatste dag van de Summit. De dag begon met algemene presentaties waar enkele leuke nieuwtjes werden aangekondigd waar we nog wat verder bij stil zullen gaan staan. Om de reis af te sluiten hebben we nog een van de favoriete tijdverdrijven van de gemiddelde Amerikaan bekeken: de baseballwedstrijd tussen de San Francisco Giants en de San Diego Padres.

In onze volgende blogpost zullen we dieper ingaan op de hoogtepunten van The Next Generation of Kafka Summit in Current 2023. Blijf op de hoogte voor inzichten en ervaringen in de blogs die nog zullen volgen.

Martijn PortmanSynTouch on Tour: Next Generation of Kafka Summit 2023 – Part 1