Blog

Van International Business naar IT

Dennis is 22 jaar oud en werkt nu sinds een paar maanden bij SynTouch. Dennis koos na zijn opleiding International Business Administration voor IT. Hij begon met een IT traineeship, daarna is hij het SynTouch-team komen versterken. Vandaag bezoek ik hem om te kijken hoe zijn werk als consultant bevalt!

Hoe gaat het nu met je?

Ja gaat goed, ik heb het naar mijn zin hier. Samen met drie collega’s van SynTouch pakken we het werk op bij de klant. En als ik een vraag heb, dan zijn mijn collega’s er voor ondersteuning. Dat bevalt mij erg goed!

Even terug naar het begin…..  Welke opleiding heb je gedaan?

“Ik heb International Business Administration gestudeerd, dat is een eigenlijk een compleet andere richting. Ik wist dan ook al vrij snel dat ik deze opleiding niet zo leuk vond. Toch heb ik ervoor gekozen om het af te maken, het was een drie jarige studie en vond het zonde om te stoppen.”

Waarom heb je gekozen voor IT?

“Ik heb IT altijd leuk gevonden, als 12-13 jarig kind, programmeerde ik al. In het begin programmeerde ik voornamelijk games, dat heeft aardig wat raakvlakken met wat ik vandaag de dag doe.”

“Ik wilde eigenlijk altijd al graag een IT studie gaan doen, maar omdat ik wat lagere scoorde op wiskunde B, twijfelde men of dit de juiste keuze voor mij zou zijn. Daarbij kwam dat ik echt geïnteresseerd ben in de toepassing van IT en de WO studies meer gericht zijn op onderzoek. Omdat ik VWO heb gedaan, wilde ik het liefst ook een WO studie gaan doen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor International Business Administration, omdat business mij wel ligt en ik goed ben in Engels.”

Hoe verliep je IT opleiding daarna?

“De IT traineeship die ik elders volgde duurde 8 weken. 3 weken puur theorie, waarvan 2 weken echt les en daarna deed je het OCA examen. De 4 weken daaropvolgend gingen we aan de slag met praktijkopdrachten/projecten. Ik heb toen samen met een medestudent een game review scraper gebouwd. Deze haalde verschillende reviews van het internet en toonde deze in een mooi overzicht. Aan het einde hebben we dit gepresenteerd en waren we klaar met de traineeship.”

“Het plan was zo snel mogelijk te starten met een opdracht, maar dat viel even tegen. Het bleek voor het bedrijf lastig iets te vinden voor Java Developers in de buurt van Eindhoven. Toen ben ik thuis verschillende trainingen gaan volgen om mijn kennis te verbeteren. Ik heb C++ gedaan, Network Fundamentals courses en eigenlijk van alles om mijn kennis te verbreden.”

Opzoek gaan naar een andere baan, hoe ging dat?

“Ik wilde echt graag aan de slag en oplossingen bedenken voor de klant. Toen kwam ik al vrij snel bij SynTouch terecht.”

Hoe verliep je start binnen SynTouch?

“Mijn start verliep super, ik mocht mijn tweede maand al starten bij de klant! De eerste maand zat ik bij SynTouch op kantoor. Dat beviel mij ook goed, leuke omgeving en hele aardige en gezellige collega’s. Omdat bij mijn start nog niet duidelijk was of ik bij een Mule 3 of Mule 4 klant terecht zou komen, heb ik tijdens de eerste maand beide trainingen gevolgd.”

Hoe bevalt het nu?

“Ja super, leuk team en echt een leuke baan. Problemen oplossen en puzzelen vind ik echt leuk om te doen. Het is elke dag iets nieuws, dat is wat het voor mij vooral zo leuk maakt.”

“Ook bepaal ik zelf hoe ik mijn dag indeel. Soms slaap ik thuis in Eindhoven, dan vertrek ik eerder en werk ik een aantal uren in de trein. Wanneer het drukker is slaap ik samen met een aantal andere collega’s in een hotel hier in Rotterdam.”

“Voor mij voelt het alsof je gewoon de hele tijd aan het puzzelen bent.”

Wat maakt voor jou het werken binnen SynTouch zo leuk?

“Wat ik vooral belangrijk vind is de persoonlijke touch. Als ik nog bij het bedrijf had gewerkt waar ik mijn traineeship had gevolgd, dan zat ik nu bij een heel groot bedrijf als een nummertje. Het leuke bij SynTouch vind ik dat je persoonlijk contact hebt met je collega’s en leidinggevenden, terwijl je toch bij een grote klant aan het werk bent.”

“Wij werken hier in een internationaal team en iedereen is stuk voor stuk even aardig en ook bereid om elkaar te helpen. Het gaat echt om het succes van het team.”

Ook worden er binnen SynTouch veel Bits & Bites georganiseerd om samen kennis te delen, ga je hier vaak naar toe?

“Ja, je kunt hier veel leren en iedere keer wordt er weer een ander onderwerp gekozen.”

Waar wil je over 5 tot 10 jaar staan?

“Dat vind ik echt een lastige vraag. Daar heb ik op dit moment nog geen antwoord op. Maar ik weet wel dat ik in de IT wil blijven, ik vind het heel leuk om te doen!”

Wat doe je in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd werk ik aan hobbyprojecten. Ik werk nu aan een game samen met een vriend. De game engine die wij hiervoor gebruiken heet Unity, we leren nu om hiermee te programmeren.

Ga je nog op vakantie?

“Na mijn snelle en succesvolle start, heb ik begin september lekker een weekje vrij. Ik ben een mooi reisje aan het plannen, lekker relaxen en beentjes omhoog!”

Chantal StrüberVan International Business naar IT